2013. április 27., szombat

Baileys fagylalt


Nagy ritkán fogyasztok alkoholt, akkor is nagyon keveset, de a Baileys a más, az kivétel. Igaz azt is ritkán, de azt legalább szeretem :-))
Úgy látszik a blogom átalakult fagylaltos bloggá :-)) Hiába ezt is szeretem, nem csak a bonbont. A fagyigép meg egyenesen csodákra képes. Nagyon finom krémes lesz tőle  a fagylalt, nehéz ellen állni a "készterméknek". Arról nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb, mint a boltban vett dobozos társaik. A gép tartályát ki sem veszem a fagyasztóból, csak annyi időre, amíg keveri a fagyit, mert még kerülne a helyére valami és akkor nem lenne helye a gépnek :-))

Baileys fagylalt

Hozzávalók:
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 vanília kikapart belseje
3 dl tejszín (30%)
3 dl tej
1 dl Baileys

Elkészítés: a tejszínt és a tejet összeöntöm, a vanília kikapart magját beleteszem, majd gyöngyözésig melegítem, a tojások sárgáját kikeverem a cukorral,  a tejszínbe teszem és lassú tűzön besűrítem. Ez kb 20 perc állandó keverést jelent. Vigyázni kell, hogy ne csapódjon ki  a sárgája a hő hatására. Amikor besűrűsödött, hozzáöntöm a Baileyst  jól elkeverem és hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, egy zárható edénybe téve jól behűtöm. Másnap kiveszem és a fagyaltgép tégelyébe rakom, az előírtak szerint 20-25 percig keverem. Felhasználásig ismét zárható edényben a fagyasztóba teszem.


2 megjegyzés :