2012. augusztus 23., csütörtök

Duplán csokis jégkrém


Még mindig tombol a nyár, érdemes fagylaltot, vagy jégkrémet készíteni:-))
A kedvenc csokoládés krémemet próbáltam ki fagylaltként is itt még tavaly. Nagy sikert aratott.

A receptet Sajtkukacnál találtam, csak kicsit változtattam rajta. Most ezt a finom krémet használtam a jégkrém formánál. Dupla csokis pedig úgy lett, hogy a kifagyott jégkrémet csokoládéba mártottam. Tetejére pedig durvára vágott pisztáciát szórtam.
Ebből a mennyiségből maradt, nem fért bele az egész a 4 db mini jégkrémformához. A kimaradt krémet egy kis műanyag dobozba tettem és úgy ment a mélyhűtőbe.

Duplán csokis jégkrém

Hozzávalók:
7, 5 dkg pillecukor,
12,5 dkg étcsokoládé,
0,3 dl tejszín,
1 vaníliarúd kikapart belseje,

2 dl behűtött tejszín,
a bevonáshoz: 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (83 %)

Elkészítés:
az apróra tördelt csokoládét,  a vanília kikapart belsejét és a pillecukrot lábosba tettem,  ráöntöttem  a 0,3 dl tejszínt és nagyon pici lángon melegítettem, miközben állandóan kevertem. Amikor minden felolvadt, akkor hagytam hűlni, időközben párszor megkevertem. Közben a 2 dl hideg tejszínből kemény habot vertem, majd óvatosan a kihűlt csokikrémhez forgattam.A mini formákat megtöltöttem a krémmel és 2 óra alatt kifagyasztottam mélyhűtőben. Amikor jól kifagyott, akkor megmelegítettem a csokoládét mikróban, 20 másodpercenként átkevertem. Ez max. 40 fokos volt. Egy picit hagytam hűlni és egy kanál segítségével bevontam csokival. Mielőtt megdermedt volna durvára tört pisztáciával megszórtam. Sütőpapírra tettem, amíg a csoki meg nem dermedt. Ha nem fogy el azonnal, tegyük vissza a mélyhűtőbe.


1 megjegyzés :