Praliné Paradicsom nagyon ötletes tavaszi nyúlváró játékot hirdetett. Mi meg pont vendégségbe készültünk a barátainkhoz Sándor napra. Így összekötöttem a kettőt és készült el ez a bonbon. Igaz Zsuzsi színes tavaszi bonbonokat kért. Nekem barna és fehér lett, na de az is szín:-))
Nagyon kellett sietnem vele, ezért most nem lett olyan szép egyforma és fényes, de ez nem változtatott azon, hogy pillanatok alatt elfogyott:-)
Roppanós mogyorós bonbon
Hozzávalók:
a külső csokoládé burokhoz:
25 dkg jó minőségű étcsokoládé (81 %-os)
2,5 gr porított kakaóvaj
a fehér csokoládé krémhez (ganache):
10 dkg fehér csokoládé,
0,3 dl tejszín,
1 evőkanál mogyoró krokant,
a nugát krémhez (ganache):
10 dkg mogyorónugát
5 dkg étcsokoládé (55 %-os)
5 dkg étcsokoládé (55 %-os)
0,3 dl tejszín,
2 evőkanál mogyoró likőr,
díszítéshez: kókusz chips darabok.
Elkészítés: a krémekkel kezdem. A nugátkrémhez egy percig melegítem a tejszínt, majd beletettem a mogyorónugátot és az étcsokoládét, majd addig keverem, amíg fel nem olvad. A végén hozzákeverem a mogyorólikőrt is.. Hagyom hűlni kicsit, majd a 14x14 cm-es krémes keretbe öntöm, amit előtte egy folpackkal bélelt dobozba teszek. Beteszem a hűtőbe.
Amíg hűl elkészítem a másik krémet. A tejszínt itt is egy percig melegítem, majd beletördelem a fehér csokoládét, addig keverem, amíg el nem olvad a csokoládé, hagyom kicsit hűlni., beleteszem a mogyoró krokantot is.
Kiveszem az előző krémet a hűtőből és a fehér csokoládés krémet ráöntöm. Ismét hűtőbe teszem. Hagyom teljesen megdermedni.
Kiveszem a hűtőből és 5x5, vagyis 25 kockára vágom fel egy éles késsel.
Közben temperálom a csokoládét. A csokiolvasztó kis gépemben felolvasztottam a csokoládé felét a 2. fokozaton, ez kb. 40-45 foknak felel meg, majd kikapcsoltam a gépet és gyakori keverés mellett hagytam hűlni kb. 35 fokra. Ekkor hozzákevertem a porított kakaóvajat (10 dkg csokoládéra vetítve 1 gr-ot kell számolni), majd hagytam még tovább hűlni kb. 31-32 fokra. Ebbe a csokoládéba mártottam bele a felvágott kockákat.
Tetejére kókusz chips darabkákat tettem, amíg meg nem dermedt rajta a csokoládé. Lehet mással is díszíteni
Na, de jó, most megnézhettem belülről is, hmmm! Nagyon örülök, hogy játszol! :)
VálaszTörlésZsuzsi!
TörlésKÖszi, hogy feltetted:-)
Nagyon guszta! Addig, addig, hogy egyszer én is nekilátok, persze tőled lesz a recept.
VálaszTörlésKÖszi, meglátod szeretni fogod:-)
TörlésÓ istenem, hozzád mindig csak sóvárogni jövök. :D
VálaszTörlésEgyszer majd meg is tudod kóstolni:-))
TörlésNagyon, nagyon finom lehetett ez a bonbon is!:)Biztosan örült neki aki kapta!
VálaszTörlésNelli!
TörlésIgen nagyon örült neki:-))
Csodásan néz ki és nagyon finom lehet! Csatlakozom pipacshoz !
VálaszTörlésKöszi szépen:-))
TörlésSzia, tudom sokan kérdezték korábban,de nem találom a választ. Hol lehet mogyorónugátot venni?
VálaszTörlésNagyon köszi!
Virág
Virág!
TörlésÉn Ausztriában veszem, de van időnként az aldiban, Pesten az Ázsiában.
És Ausztriában merre felé lehet találni fixen?
TörlésVirág
Virág! Sparban, Merkurban biztos találsz. Én Eisenstadtban vettem Merkurban.
Törlés