Mindig "pici irigységgel" figyeltem a blogokban a dobozos sűrített tejből készült karamell krémeket. Felénk nem lehet ilyesmit kapni. Jó tudom lehet valahonnét rendelni, de nem rendeltem. Viszont nagyon szeretem, a karamell ízt, gyermekkoromban a kedvencem a stolverk volt. Ma már nem is ismerik ezt a cukrot. Jó nem volt egészséges, meg mindig odaragadt a fogamhoz, na de annak az íze, hmmm... Darabra is lehetett venni abból a pici édességboltból, amiről a múltkor már írtam. A karamell íz iránti szeretet azonban megmaradt. Amiben karamell van, csak jó lehet. A napokban láttam Tücsök Bogárnál, hogy tubusos sűrített tejből is lehet készíteni, befőttes üvegben. Őszintén megmondom, picit féltem, hogy nem pattan-e el az üveg a hosszú főzés közben, de Tücsök Bogár megnyugtatott, hogy nem fog. Azért félve emeltem fel időnként az edény fedelét. Láss csodát, minden épségben maradt és izgatottam szedtem ki a csodás krémet. A 3 órás főzési időt betartottam, majd hagytam teljesen kihűlni, de nekem kicsit folyósabb volt, mint amire nekem szükségem lett volna a bonbonokhoz, ezért tanácsért Tücsök Bogárhoz fordultam, aki azt mondta tegyem vissza főni. Így még egy órát ismét vízfürdőbe került, ekkor már jó lett. Köszönöm a receptet itt is, csodás bonbon készült belőle. Az eredeti recept itt található.
Karamell krém
Hozzávalók:
3 db tubusos sűrített tej
Elkészítés: a sűrített tejet egy befőttes üvegbe nyomtam és a tetejét lezártam. Egy fazékba állítottam, amelybe annyi vizet tettem, hogy az üvegben lévő sűrített tej vonalánál picit feljebb érje a víz, a fedőt rátettem. A gázt a legkisebb fokozatra állítottam, majd így főztem 3 órát. Ha sűrűbbre szeretnétek, akkor hagyhatjátok 4 órát is. Amikor kivettem még folyós volt, de hűlés után nagyon jó állaga lett.
3 db tubusos sűrített tej
Elkészítés: a sűrített tejet egy befőttes üvegbe nyomtam és a tetejét lezártam. Egy fazékba állítottam, amelybe annyi vizet tettem, hogy az üvegben lévő sűrített tej vonalánál picit feljebb érje a víz, a fedőt rátettem. A gázt a legkisebb fokozatra állítottam, majd így főztem 3 órát. Ha sűrűbbre szeretnétek, akkor hagyhatjátok 4 órát is. Amikor kivettem még folyós volt, de hűlés után nagyon jó állaga lett.
Hú, de jól néz ki! Legszívesebben belekanalaznék. Most menjek és főzzek egy újabb adagot?
VálaszTörlésEgyetértek Tücsök Bogárral, szívem szerint én is rögtön belenyalakodnék:) Kénytelen leszek minél hamarabb legyártani:)
VálaszTörlésmost ezt a kanalat lenyalnám :)
VálaszTörlésmár maga a kép is nagyon csodás
VálaszTörlésHú de nagyon jó én is kérném a kanalat:-)
VálaszTörlésDe gusztusos! Elég csak a képre ránéznem és összefolyik a nyál a számban :-)) Én is elkészítettem csak házi sűrített tejből, így én nem jövök nyalakodni, mert nekem még van :-))) Tényleg nagyon finom!
VálaszTörlésÉn is akarok ilyet!!! Esküszöm a jövő héten én is megcsinálom! :)
VálaszTörlésAnnyira fini lehet, de nekem már nem maradt semmi látom!:-)
VálaszTörlésWOW!
VálaszTörlésEz a recept nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Kérlek, nézz be hozzám, szeretnék adni "egy jó szót" :)
Tücsök Bogár!
VálaszTörlésLehet, azóta el is készült már?:-))
Mézeskalács!
Minél hamarabb készítsd el, mert csodás:-)
Turák Kinga!
Már nincs mit:-))
Bianka!
Köszi, kedves vagy:-)
Ditta!
Már elmostam:-))
Panna!
Házi sűrített tejből még finomabb lehetett:-))
Dia!
Majd megyek megnézem hogy sikerült:-)
Nelli!
Már az üveget is elmostam:-))
Ami!
KÖszi a jó szót, megyek megnézni:-))
Csatlakozom Amihoz, tolem is kapsz "egy jo szot" a sok csodas bonbonert, amiket mar csak fel szemmel merek megnezni,mert hamarosan almatlan ejszakakat fognak nekem okozni (marmint a hianyuk)...
VálaszTörlés(http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)
Fogadj tőlem szeretettel egy "jó szót" a sok-sok finomságért amit nálad találok mindig.
VálaszTörlésSzeretek hozzád jönni.
http://eszterszappan.blogspot.com/
Csak nagyokat nyelek. :)
VálaszTörlésVidekek!
VálaszTörlésKöszönöm szépen itt is, nagyon kedves vagy:-)
Nelli!
Neked is köszönöm, kedves vagy:-))
Pipacs drága!
Egyszer küldök neked, ha már ehetsz ilyet:-))
Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésÉs a képek is fantasztikusa nagyon jók!
Geszti de egy rugóra jár az agyunk!!! :) épp most vettem 2 doboz sürített tejet :D
VálaszTörlésAncsika!
VálaszTörlésMár többször volt így:-)))
Te is így készíted?
Egy Pici!
VálaszTörlésBocsáss meg, nem vettem észre a kommented:-)
KÖszi kedves vagy:-))
nyam nyam... nagyon guszti..::)) ezt nekem is ki kell próbálni.....::))
VálaszTörlésTényleg nagyon guszta ez a karamellás krém! Vajon cukormentes sűrített tejből is el lehet készíteni! Mondjuk a Maresi féle üvegesből?
VálaszTörlésSajnos nem tudom, bár úgy gondolom, mivel abban nincs cukor, nem fog karamellizálódni.
TörlésKöszi, sajnos én is így gondolom :( Az is megfordult a fejemben, hogy én rakok hozzá itthon nyírfacukrot, mert azt használom! Azért teszek egy próbát, ha sikerül megosztom, hogy azok is megkóstolhassák, akik nem esznek sima cukrot! :)
TörlésSzia! Konzervvel próbálkoztam. Több, mint 3 órát főztem, 4-es fokozaton. (9-ből). Kibontva kb.olyan, mint alapállapotban. Mi lehet a hiba?..
VálaszTörlés