2013. augusztus 13., kedd

Kivi-meggy jégkrém


Igaz ez már nem most készült, de még mindig nagy meleg van, érdemes jégkrémet készíteni. Tavaly a Lidl-ben vettem ezeket a  formákat, most próbáltam ki először. Gyorsan össze lehet dobni az alapot, hiszen semmi más nem kell hozzá, mint gyümölcs és egy kis méz. Aztán csak várni kell egy éjszakát, amíg  megfagy. Egyszerű és nagyon finom.
Köszi az ötletet Katucinak :-)

Kivi-meggy jégkrém

Hozzávalók: (4 db-hoz)
3-4 db kivi
15 dkg meggy
2-2 kiskanál méz.

Elkészítés: a kivit meghámozzuk, a meggyet kimagozzuk. A gyümölcsöket külön-külön botmixerrel kissé összetörjük. Én nem pürésítettem teljesen. A gyümölcspürébe belekevertem a mézet, elkevertem és a formába adagoltam. Alulra a kivi, rá a meggy. Beletesszük a pálcikákat is és mehet a hűtőbe egy éjszakára. Nagy melegben nagyon üdítő tud lenne egy ilyen jégkrém :-)



2013. augusztus 1., csütörtök

Málna fagylalt


Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni, fagyi gépbe tenni és megenni.
Ebben a melegben nem is kell más csak egy kis fagylalt, tejszínhabbal, vagy anélkül. Mi még a tálaláskor egy kis gyümölcsöt is szórunk rá.
Az idén nem túl sok málna termett a kertben, nagy részét megettük a bokorról, de készült Praliné Zsuzsi által ajánlott vodkában eltett málna, amire nagyon kíváncsi leszek, már alig várom, hogy ki tudjam próbálni bonbonban. Amint az idő engedi már készül is a málnás bonbon :-) Addig maradnak a fagyik :-)

Mascarponés, joghurtos málna fagylalt

Hozzávalók: 

15 dkg mascarpone 
20 dkg görög joghurt  
2 dl tejszín 
30 dkg málna 
fél citrom leve és héja
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:   A joghurtot, a mascarponét, a tejszínt elkeverem a porcukorral,belecsavarom a citromot, mehet bele a málna és a citrom lereszelt héját.. Én szeretem, ha kisebb darabokban érezni a málnát a fagyiban nem megy szét teljesen.
Egy éjszakára hűtőbe tettem, majd másnap a fagylaltgép 20 perc alatt finom fagylaltot kevert belőle.