2013. június 10., hétfő

Mangó, áfonya fagylalt görög joghurttal, mascarponével

 

Nagyon egyszerű házilag fagylaltot készíteni. Tavaly fagylaltgép nélkül készítettem, az idén már géppel keverem. Nélküle is lehet finom krémes fagyikat készíteni, de be kell vallanom géppel még finomabb lesz ez a hűs édesség. Az idő hiánya nagy úr, erre az édességre azonban lehet időt szakítani, gyorsan készen van. Kísérletezem a különböző ízekkel, kombinációkkal. Most a mangó és az áfonya volt soron. A mangót nem nagyon szeretem, de így a kettő nagyon ízlett, érdemes kipróbálni.

Mangó, áfonya fagylalt görög joghurttal, mascarponével

Hozzávalók:
1 db mangó
15 dkg áfonya
1 dl tejszín
1 dl görög joghurt
2 dl mascarpone
1 citrom kicsavart leve, lereszelt héja
5 dkg porcukor

Elkészítés: a mangót meghámozzuk, majd apró kockára vágjuk, hozzátesszük az áfonyát, a többi hozzávalót és zárható dobozba téve egy éjszakára hűtőbe tesszük. .Másnap átrakjuk a fagylaltgépbe és   20-25 percig keverjük. Ismét zárható dobozba tesszük felhasználásig.