2013. november 25., hétfő

Gesztenyekrémes csokoládé mousse kesudió grillázzsal


Szeretem az ilyen gyorsan összeállítható krémeket pohárban tálalni, mert nagyon mutatós. Arról nem is beszélve, hogy milyen finom. Ha nincs időm, vagy kedvem sütni, akkor jönnek a poharas krémek, természetesen csokival. Az előző postban már írtam az új kedvencről, a kesudió grillázsról, ami ebbe a krémbe került. Nagyon jól illett bele, kellően megadta a krém roppanósásgát.

Gesztenyekrémes csokoládé mousse kesudió grillázzsal

Hozzávalók: (2 db 3 dl pohárhoz)
4 db babapiskóta

a csokoládé moussehoz:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os),
3 dkg  vaj,
4 dkg  kristálycukor,
2  tojássárgája ,

1+1 dl tejszín (állati 30 %)


a gesztenyekrémhez:
15 dkg  gesztenyemassza
0,5 dl tejszín
10 dkg mascarpone

2-2 evőkanál kesudió grillázs

a tetejére:
gesztenye, kesudió grillázs, csokoládé dísz.

Elkészítés: először a csokoládé mousset készítjük el. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzátesszük a vajat és hagyjuk teljesen felolvadni. Egy másik edényben összekeverjük a tojások sárgáját a cukorral, 1 dl  tejszínt gyöngyözésig melegítünk, a kikevert tojással összekeverjük, lassú tűzön kicsit besűrítjük (kb. 15 perc állandó keverés), hagyjuk teljesen kihűlni, időnként átkeverjük. Ezután  hozzáöntjük  a csokis vajat és jól elkeverjük. Közben keményre felverjük a maradék  tejszínt és a kihűlt krémmel óvatosan összekeverjük.
A gesztenyekrémhez a gesztenyét összekeverjük a tejszínnel (nem kell felverni),  a mascarponéval, jó habosra keverjük.
Összeállítás: alulra összetörünk 2  babapiskótát, a  poharakban elosztjuk, majd a csokoládé mousse következik, arra szórunk egy evőkanál kesudió grillázst. Erre tesszük a gesztenyekrémet, amire ismét összetört babapiskóta kerül. Erre nyomunk még egy kevés csokoládé mousse-t,  a tetejét megszórjuk reszelt gesztenyemasszával és kesudió grillázzsal.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése