2013. október 3., csütörtök

Rumos meggyes-mascarponés mini torta


A recept megjelent a  Kifőztük októberi számában.Az újság továbbra is ingyen letölthető innen.

Rumos meggyes-mascarponés mini torta

(4db 8 cm-s átmérőjű mini tortaformához)

Hozzávalók:


a piskótához:

2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál holland kakaó
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só

a csokoládés mascarpone krémhez:
20 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
10 dkg jó minőségű étcsokoládé

a tejszínes mascarpone krémhez

15 dkg mascarpone
1 dl tejszín
1 dl rumos meggy lé

a krémek közé és a tetejére

40 dkg rumos meggy

Elkészítés: a rumos meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.
A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük, a tojásokat a cukorral jó habosra verjük. A lisztes keveréket óvatosan a felvert tojáshoz keverjük. A formát egy sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk, majd a tésztát egy kevés vajjal és liszttel kikent forma aljába tesszük kb .1,5 cm magasan. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 8-10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni. Ezután késsel óvatosan körülvágjuk, de benne hagyjuk a formában.
Közben elkészítjük a krémeket.
A csokoládé krémhez a csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, a tejszínt felverjük, mascarponét belekeverjük, a végén hozzáöntjük a csokoládét is és szép simára keverjük.
A tejszínes krémhez a tejszínt keményre verjük, belekeverjük a mascarponét és a rumos meggy levét. Szép simára keverjük.
Összeállítás: a mini tortaformába először a csokoládé krémet töltjük be a piskótára, arra egy sor rumos meggyet szórunk, utána a fehér krém következik. A forma tetejéig érjen a krém, mert akkor szépen el lehet simítani.
Tálaláskor egy vékony késsel óvatosan körbevágjuk és kicsúsztatjuk a formából. Tányérra tesszük és a tetejére szintén rumos meggyet szórunk, a maradék levet is ráönthetjük.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése