2013. augusztus 1., csütörtök

Málna fagylalt


Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni, fagyi gépbe tenni és megenni.
Ebben a melegben nem is kell más csak egy kis fagylalt, tejszínhabbal, vagy anélkül. Mi még a tálaláskor egy kis gyümölcsöt is szórunk rá.
Az idén nem túl sok málna termett a kertben, nagy részét megettük a bokorról, de készült Praliné Zsuzsi által ajánlott vodkában eltett málna, amire nagyon kíváncsi leszek, már alig várom, hogy ki tudjam próbálni bonbonban. Amint az idő engedi már készül is a málnás bonbon :-) Addig maradnak a fagyik :-)

Mascarponés, joghurtos málna fagylalt

Hozzávalók: 

15 dkg mascarpone 
20 dkg görög joghurt  
2 dl tejszín 
30 dkg málna 
fél citrom leve és héja
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:   A joghurtot, a mascarponét, a tejszínt elkeverem a porcukorral,belecsavarom a citromot, mehet bele a málna és a citrom lereszelt héját.. Én szeretem, ha kisebb darabokban érezni a málnát a fagyiban nem megy szét teljesen.
Egy éjszakára hűtőbe tettem, majd másnap a fagylaltgép 20 perc alatt finom fagylaltot kevert belőle.

1 megjegyzés :