Hamarosan szabadságon leszek és akkor jöhetnek a bonbonok, saját készítésű gasztro ajándékok. Már alig várom:-))
Ez a bonbon a Kifőztük 2012. decemberi számában jelent meg. Az újság letölthető továbbra is ingyen innét.
Vörös áfonyás
marcipános bonbon
Hozzávalók
(kb 25 darabhoz)
25 dkg
marcipánmassza
20 dkg
vörös áfonya
2 evőkanál
amaretto likőr
a külső
csokoládé burokhoz
20 dkg jó
minőségű étcsokoládé (70 %-os)
2 gr
porított kakaóvaj
a
díszítéshez
3 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
a vörösáfonyát és az amaretto likőrt késes aprító gépbe tesszük és egy-két
percet forgatjuk. Ne legyen nagyon pépes. Ezután a marcipánmasszába gyúrjuk.
Kisebb adagokban 1, 5 cm vastagra nyújtjuk és csillag (vagy bármilyen más
karácsonyi mintás) kiszúróval kiszaggatjuk.
Hagyjuk egy fél órát szikkadni.
Közben
temperáljuk a csokoládét. Egy kis lábosban, gőz fölött felolvasztatjuk a külső
csokoládé burokhoz a csokoládét, kb. 40-45 foknál nem melegebbre, gyakori
keverés mellett hagyjuk hűlni kb. 33-34 fokra. Ekkor hozzákeverjük a
porított kakaóvajat, majd hagyjuk még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a
csokoládéba mártjuk bele a felvágott kockákat egy villa segítségével.
A tetejéhez
megolvasztjuk a fehér csokoládét, egy kis műanyag zacskóba tesszük, a sarkát
egy picit levágjuk és ezzel nyomunk hópehelyformát a bonbon tetejére.
Félbevágott vörös áfonyával is díszíthetjük.
Nemrégiben tartottuk meg Katucival az első két bonbonkurzusunkat. Nagyon, de nagyon jó élmény volt, olyan ügyesek voltak a kurzuson résztvevők. Igazán lelkesek voltak, jól megtömött dobozokkal indultak haza mosolygós arccal, ez akkora élmény volt, ami minden fáradtságot megért. Azóta pedig sorra kapjuk a képeket tőlük az azóta készült bonbonjaikról és gyönyörűek!
Ha szeretnétek részt venni a következő kurzuson, vagy igazi csokoládés ajándékot kerestek egy Gombóc Artúrra hajazó ismerősötöknek, esetleg eljönnétek a párotokkal a Valentin napi hétvégén, jelentkezzetek a Kifőztük oldalán KLIKK IDE.
A kurzusról részeteket a képre kattintva olvashattok.
Ha pedig Mohával és Citromhabbal szeretnétek mézeskalácsot és vajas kekszet sütni, megtanulni az írókázást, ITT jelentkezhettek a Kifőztük által szervezett kurzusukra.
Ne felejtsétek, egész decemberben tart a játék értékes nyereményekért a Kifőztüknél!
Jaj de jól néz ki, és milyen finom is lehet! :)
VálaszTörlésHúú,ez nagyon ott van:)
VálaszTörlésBizony ám, hogy jó volt a kurzus, de még milyen jóóóóóóó!
VálaszTörlésAzóta megbolondítottam az óvodát a sós-karamellás bonbonnal! :)
G.