2012. december 4., kedd

Vörös áfonyás marcipános bonbon




 Hamarosan szabadságon leszek és akkor jöhetnek a bonbonok, saját készítésű gasztro ajándékok. Már alig várom:-))
Ez a bonbon a Kifőztük 2012. decemberi számában jelent meg. Az újság letölthető továbbra is ingyen innét.

Vörös áfonyás marcipános bonbon

Hozzávalók (kb 25 darabhoz)
25 dkg marcipánmassza
20 dkg vörös áfonya
2 evőkanál amaretto likőr

a külső csokoládé burokhoz
20 dkg jó minőségű étcsokoládé (70 %-os)
2 gr porított kakaóvaj

a díszítéshez
3 dkg fehér csokoládé

Elkészítés: a vörösáfonyát és az amaretto likőrt késes aprító gépbe tesszük és egy-két percet forgatjuk. Ne legyen nagyon pépes. Ezután a marcipánmasszába gyúrjuk. Kisebb adagokban 1, 5 cm vastagra nyújtjuk és csillag (vagy bármilyen más karácsonyi mintás) kiszúróval kiszaggatjuk.  Hagyjuk egy fél órát szikkadni.
Közben temperáljuk a csokoládét. Egy kis lábosban, gőz fölött felolvasztatjuk a külső csokoládé burokhoz a csokoládét, kb. 40-45 foknál nem melegebbre, gyakori keverés mellett hagyjuk hűlni kb.  33-34 fokra. Ekkor hozzákeverjük a porított kakaóvajat, majd hagyjuk még tovább hűlni kb. 30-31 fokra. Ebbe a csokoládéba mártjuk bele a felvágott kockákat egy villa segítségével.
A tetejéhez megolvasztjuk a fehér csokoládét, egy kis műanyag zacskóba tesszük, a sarkát egy picit levágjuk és ezzel nyomunk hópehelyformát a bonbon tetejére. Félbevágott vörös áfonyával is díszíthetjük.


Nemrégiben tartottuk meg Katucival az első két bonbonkurzusunkat. Nagyon, de nagyon jó élmény volt, olyan ügyesek voltak a kurzuson résztvevők. Igazán lelkesek voltak, jól megtömött dobozokkal indultak haza mosolygós arccal, ez akkora élmény volt, ami minden fáradtságot megért. Azóta pedig sorra kapjuk a képeket tőlük az azóta készült bonbonjaikról és gyönyörűek!

Ha szeretnétek részt venni a következő kurzuson, vagy igazi csokoládés ajándékot kerestek egy Gombóc Artúrra hajazó ismerősötöknek, esetleg eljönnétek a párotokkal a Valentin napi hétvégén, jelentkezzetek a Kifőztük oldalán KLIKK IDE.
A kurzusról részeteket a képre kattintva olvashattok.


Ha pedig Mohával és Citromhabbal szeretnétek mézeskalácsot és vajas kekszet sütni, megtanulni az írókázást, ITT jelentkezhettek a Kifőztük által szervezett kurzusukra.


 Ne felejtsétek, egész decemberben tart a játék értékes nyereményekért a Kifőztüknél!

3 megjegyzés :

  1. Jaj de jól néz ki, és milyen finom is lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony ám, hogy jó volt a kurzus, de még milyen jóóóóóóó!
    Azóta megbolondítottam az óvodát a sós-karamellás bonbonnal! :)
    G.

    VálaszTörlés