A SAD (Süss! Alkoss! Díszíts! ) IX fordulójának háziasszonya Parliné Zsuzsi (ez a név már rajtad marad:-)) nagyon érdekes témát választott. A divat világát ötvözte az édességekkel. Ez pedig a csíkos és pöttyös volt. Olyan finomságot kellett készíteni, amiben csíkok, vagy pöttyök vannak.
Az utolsó pillanatban tudtam csak elkészíteni a pálya művemet, meg nem is azt, amit szerettem volna, de néha az élet felülírja azokat amiket eltervezünk. Mivel én is voltam a SAD háziasszonya, tudom milyen nagy öröm, ha a saját kiírásomra sokan jelenkeztek, azért nem akartam cserben hagyni Zsuzsit sem. Nem is nagyon gondolkodtam előre milyen lesz, csak olyan ötletszerűen tettem bele a különböző ízű hozzávalókat. A vége egy nagyon harmonikus, egymást jól kiegészítő ízek kavalkádja lett.
Nagyon gyorsan készült, éjjel lett kész ezért a fénykép nem a legjobb:-))
A krém viszont nagy sikert aratott a barátaink körében.
Csíkos pohárkrém
Hozzávalók:
alulra: amarena meggy szeszes szirupban (Aldiban kapható)
1.réteg: tejszínes krém ( 1 rész felvert tejszín, 1 rész mascarponével összekeverve)
2. réteg: csokoládé mousse (narancs nélkül)
3. réteg: vörösborban sült meggy
4. réteg: tejszínes krém
5. réteg: karamellkrém
6. réteg: csokoládé krém
7 réteg: durvára vágott mandula
8 réteg: tejszín
tetejére: gyümölcsök, gránátalma mag.
Elkészítés: a különböző rétegekhez való krémeket külön, külön elkészítjük, majd egy 2 dl-es hosszú műanyag pohárba rétegezzük őket. Hűtőbe tesszük kb. 2 órára, majd a tetejét különböző gyümölcsökkel díszítjük.
2012. október 2., kedd
SAD IX forduló - Csíkos pohárkrém
Címkék:
amarena meggy
,
csokoládé krém
,
csokoládé mousse
,
karamell krém
,
pohárkrém
,
vörösborban sült meggy
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(
Atom
)
Nagyon finom lehet, igazi kalóriabomba!
VálaszTörlésSzerintem csodás, én meg azt hittem, valami különleges alkalomra készült, hosszas tervezés után, mert olyan, mintha cukrászdában készült volna.
VálaszTörlésNagyon finom lehet! Szívesen elkanalazgatnám :)
VálaszTörlésHát ez mennyei lehetett! :)
VálaszTörlés