2011. január 11., kedd

A tegnapi könyből egy kis ajánló

A könyv címe: Csokoládés finomságok aranykönyve.
Kossuth Kiadó,

A könyv hátulján ez olvaható:
"Édes, keserű, csípős, folyékony, lágyan olvadó vagy szilárd: a csokoládé, mely valóban az "istenek eledele", egy olyan kultusz tárgya, amely a századok során folyamatosan újjászületik, és arra ösztönöz, hogy újra meg újra megkóstoljuk a különböző divatirányzatok szerinti formájában, megújuló összeállításokban."
A könyv 300 olyan receptet tartalmaz, amelyek nagyon tetszenek és van köztük igazán sok olyan recept, ami nagyon teszik.
A könyv be volt csomagolva a könyvesboltban így nem tudtam belenézni és csak annyiban ért csalódás, hogy több bonbont vártam tőle.
De sebaj, akkor süteményeket sütök majd.
Minden oldalon egy recept, a másik oldalon róla kép. Nagyon szép képek.
Tetszenek a kekszek, a muffinok, a különleges desszertek.
Szóval tetszik úgy, ahogy van.
Hamarosan jövök a receptekkel:-)

4 megjegyzés :

  1. Köszi a rövid bemutatást, várom a reciket :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gesztenye! Ha fémformát használok a bonbonokhoz, akkor is a kétszer kikenem, közte hűtő, töltés, majd hűtés módszerével éljek?

    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Erinacea !
    Igyekszem hozni, de most más terveim vannak, amibe nem nagyon fér bele az édesség:-))

    VálaszTörlés
  4. Kisrumpf!
    Én még nem használtam fém formát, nem tudom abból hogy jön majd ki a bonbon, de mindenképpen kétszer kellene kikenni.
    A szilikon forma azért jó, mert ha nem askar kijönni a bonbon, akkor alulról kicsit segíteni lehet, ki lehet óvatosan nyomni.
    Majd meséld el sikerült-e?

    VálaszTörlés