Szóval ehhez a csokihoz kellett a nutella krém, amit marcipánnal párosítottam. Remek párost alkottak. Először arra gondoltam, hogy papírba csomagolva szaloncukor lesz belőle, de aztán inkább kapszliba tettem és úgy teszem majd a karácsonyi asztalra. Ezért vágtam téglalap alakúra, habár a neve kocka lett. A tál, amibe tettem 27x21 cm-es volt. Ebből (ki mekkorára vágja) nekem 70 darab lett. Tetejére színes csokilapocskákat, mandulát, pisztáciát, kókuszt szórtam. A nutella készítése megtalálható itt. Az egész nutellát rákentem, amit készítettem.
Nutellás-marcipános kocka
Hozzávalók:
50 dkg marcipán,
nutella krém,
30 dkg jó minőségű csokoládé (75 %-ost használtam),
2 kiskanál kókuszzsír.
Tetejére: mandula lapocskák, kókusz, pisztácia, színes csokilapocskák, stb.
Elkészítés: egy 274x21 cm-es tálat kibéleltem sütőpapírral, marcipánt a tál méretére igazítva kinyújtottam, majd megkentem a nutella krémmel. Kb. mindkettő egyforma vastagságú lett. Ezt tettem bele a tálba, amit egy rövid időre hűtőbe tettem.
Közben felolvasztottam vízgőz felett a csokoládét a kókuszzsírral kb. 40 fokra, majd visszahűtöttem kb. 33 fokra és ismét felmelegítettem 40 fokra, utána ismét hagytam kicsit hűlni. A hűtőből kivettem a tálat és kiemeltem a papírral együtt a nutellás marcipánt. Felvágtam és minden egyes kockát csokiba mártottam, mad rácsra téve hagytam megdermedni. Tetejére csokilapocskákat, mandulát, kókuszt, pisztáciát szórtam. A végén csokoládé kapszliba tettem.
Gyorsan fel is használtad a nutellát:),nagyon finom lehet,szépek nagyon!:)
VálaszTörlésEz valami mennyei lehet:)
VálaszTörlésA csillagokhoz kicsi tojásokat válassz. És jobb ha sülés után kened rá a fehér mázat.
VálaszTörlésPróbáld meg, mert nagyon finom. Kis félédes fehérrel hmmmmm...
Én meg úgy döntöttem nem is csinálok szalon alakú cukrot. A bonbonjaim becsomagolom kis batyunak és úgy lógatjuk a fára. Úgyis az most a divat, mindent újragondolnak:)
Ditta!
VálaszTörlésIgen, gyorsan elhasználtam, mert csak úgy nem ettük volna meg:-)
nagyon finom lett!:-)
Családi tűzhely!
VálaszTörlésIgen nagyon nagyon finom:-))
Gondaanyu!
VálaszTörlésA batyunak való csomagolás szuper ötlet, pár darabot én is készítek, bár én nem szoktam szaloncukrot fára akasztani, de alá is jó :-))
Ezt nevezem, milyen hipergyorsan gyártod a bonbonokat! Érdemes volt külön blogot létrehoznod!!
VálaszTörlésRitmus!
VálaszTörlésNem mindegyiket most készítettem:-))
Húha!!! Ide nem jó éhesen jönni, főleg nem lefekvés előtt... Kifejezetten bonbonhiányom lett.
VálaszTörlésHűűű, de jól néz ki! Magában én sem vagyok nagy Nutella-evő, de ilyen párosításban...
VálaszTörlésAnna!
VálaszTörlésKöszi, kedves vagy! :-))
én már inkább a sósat kívánom :-))
Erinacea!
VálaszTörlésÉn is csak így tudtam elképzelni :-)))
Köszi a dicséretet, kedves vagy :-))
Ez nagyon jóóó! :))) - Emőke
VálaszTörlésNagyon ötletes és megint szépek a bonbonjaid. :)
VálaszTörlésNagyon-nagyon guszta
VálaszTörlésEmőke!
VálaszTörlésKÖszi, kedves vagy, a Te Mozart golyód sem akármi :-))
Vizicsibe!
VálaszTörlésKöszi drágám, Nálad van még a polcon? :-))
Bianka!
VálaszTörlésKöszi, kedves vagy, nagyon élvezem :-)
Tavaly a suli és a vizsgák miatt nem volt időm semmire, most meg mindenre :-))
Nálam csak az van...eddig mindenki felfalta amit csináltam. :):)
VálaszTörlésCsibe!
VálaszTörlésAkkor bonbonra fel :-)))