Ennél az édességnél fontos az aszalt szilva áztatása vagy cherryben, vagy vörösborban. Én jófajta vörösborban áztattam egy egész napig, majd leöntöttem róla. A vörösbort utána elkészítettem forralt bornak. Mondhatom szuper volt.
Vörösborban áztatott marcipános aszalt szilva, csokiba mártva
Hozzávalók:
15 db aszalt szilva,
25 dkg marcipánmassza,
1-2 dl cherry, vagy vörösbor,
25 dkg jó minőségű étcsokoládé,
tetejére pisztácia.
Elkészítés: az aszalt szilvát előző este beáztatjuk a cherrybe, vagy a vörösborba, majd másnap lecsepegtetjük, ha nagyobbak a szilvák, kettévágjuk. A csokoládét kb. 40 fokos víz fölött felolvasztjuk. A marcipánmasszát annyi golyóvá formázzuk, ahány szilvánk van és egyesével vékony kerek lapokká nyújtjuk, hogy be tudjuk burkolni a szilvákat vele. Szép kerekre formázzuk a becsomagolt szilvákat és villára szúrva belemártjuk a csokiba és rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Teljesen hagyjuk a csokit megdermedni. A sütőpapírról nagyon szépen lejön.
Megtaláltam az új blogod:)) Nagyszerű, már látom, jövök ámuldozni, elcsábulni:)))
VálaszTörlésTrinity!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy idetaláltál.
Várlak máskor is szeretettel.
Jöttem ide is! Eeeez aztán ütős édesség! Viszem is! :-D
VálaszTörlésMézigörl!
VálaszTörlésNagyon örülök, ha kipróbálod, nem fogod megbánni :-))
Szia Gesztenye! Örülök, hogy megtaláltalak itt is! Ez a szilvás nagyon jó! Én is gondolokozom hasonlóban karácsonyra, csak Apa ütős házi szilvapálinkájába áztatom majd :)
VálaszTörlésEri!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ide találtál :-)
Próbáld ki, azzal is nagyon finom lehet!
Jó ötlet!
Fantasztikus dolgokat láttam nálad, köszönet a sok szuper receptért!:-)
VálaszTörlésTimi!
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy tetszik, amit csinálok:-))